Quantcast
Channel: overname | TaxiPro

Bos Coach Travel verder als VANDERWOU-label na overname

$
0
0

VANDERWOU Tours, een in het Brabantse Dongen gevestigde specialist in touringcarvervoer, heeft op 1 juli Bos Coach Travel uit Sint-Oedenrode overgenomen. Met de overname kan dat bedrijf, inmiddels intern omgedoopt tot BC Travel, zijn activiteiten voortzetten en uitbreiden.
Bos Coach Travel zal verder gaan als het label van VANDERWOU Tours dat zich bezighoudt met meerdaagse reizen in binnen- en buitenland. De oprichters van het bedrijf, Hein en Miranda Bos, komen weliswaar bij VANDERWOU in dienst maar zullen hun eigen verdienmodel blijven hanteren.

Bos Coach Travel wist de afgelopen elf jaar een naam voor zichzelf op te bouwen met geheel verzorgde reizen naar onder meer Oostenrijk, waarbij zaken als verblijf, excursies en rondleidingen inbegrepen zaten. De benodigde touringcar werd bij een vertrouwde partner gehuurd. Vanwege de coronacrisis en de sectorbrede krimp waar het busvervoer mee te maken kreeg, bleek het huren van een bus bij dat bedrijf niet langer mogelijk. Daarmee kwam het voorzetten van de activiteiten van Bos Coach Travel op losse schroeven te staan.

Van een punt een komma maken

“Het touringcarwereldje is relatief klein en spelers in dezelfde regio kennen elkaar vaak goed”, zegt Rozanne Heijs-Beerens, bij VANDERWOU verantwoordelijk voor de marketing en tevens directie-assistentie. “Een aantal maanden geleden vertelde iemand ons over de situatie bij BC Travel en hun activiteiten. Daarop was de interesse van directeur Cees Beerens gewekt en is het balletje gaan rollen.”

Beerens heeft vervolgens contact ogenomen met Hein Bos, naar eigen zeggen om te zien “of er van een punt een komma gemaakt kon worden.” De toenadering kon op veel enthousiasme rekenen en na een aantal maanden overleg over de inpassing van het bedrijf, de werkwijze en de activiteiten, kwam het op 1 juli tot een overname.

“Daarbij hebben we ook de naam die we intern gebruiken aangepast van BCT naar BC Travel. Een BCT kent iedereen in ons bedrijf als Boordcomputer Taxi, omdat we ook een taxidivisie hebben. Niet handig in de communicatie dus”, legt Heijs-Beerens uit. “Hein en Miranda blijven gewoon de reizen voorbereiden en uitvoeren zoals ze al deden, met als belangrijkste verschil dat zij de bus niet meer extern inhuren.” De eerste twee achtdaagse reizen naar het Oostenrijkse Wildschönau staan al gepland voor augustus en september 2021.

Win-winsituatie

Heijs-Beerens schetst daarnaast een andere win-winsituatie voor de twee bedrijven: VANDERWOU Tours kan haar werkgebied uitbreiden naar het oosten van Noord-Brabant, terwijl BC Travel nieuwe klanten kan zoeken en activiteiten kan ontplooien.

Zo zal de VANDERWOU Tours in Schijndel een loods huren, waar permanent drie touringcars ondergebracht zullen worden. Op die manier kunnen ritten worden aangenomen die Hein Bos vervolgens samen met oproepchauffeurs zal uitvoeren. Mobiliteitsregisseur Transvision is reeds op de hoogte gebracht dat er in het gebied een nieuwe aanbieder van vervoer is, die snel ter plaatse kan zijn in geval van spoorwegcalamiteiten.

Toegang tot de twintig exemplaren tellende touringcarvloot van VANDERWOU betekent voor
BC Travel kansen om zich in andere richtingen te ontwikkelen. “Bos Coach Travel heeft een heel aardig klantenbestand opgebouwd. Daar kan het nu op voortborduren. De senioren die vaak met hen op reis gingen naar Oostenrijk, zitten vaak ook bij andere clubs. Deze partijen willen ook weleens een dagje weg. Bovendien kan BC Travel nu bijvoorbeeld ook denken aan het organiseren van schoolreisvervoer. Niets is te gek”, aldus Heijs-Beerens, die dan ook aangeeft dat de overname zowel tactisch als op menselijk vlak een “superzet” is geweest. “Hein en Miranda Bos zijn zó enthousiast over wat ze doen.”

Lees ook:

The post Bos Coach Travel verder als VANDERWOU-label na overname first appeared on TaxiPro.

TaxiPro-uitgever ProMedia neemt Mobility Media over

$
0
0

ProMedia, uitgever van onder andere TaxiPro, OVPro, VerkeersNet en Automobiel Management, heeft Mobility Media BV overgenomen van MM Holding. Mobility Media is uitgever van Automotive, Automotive-online.nl, Jobmotive, Fleet&Mobility, Bandenportaal en Autoschadeportaal en organiseert evenementen zoals het Nationaal Automotive Congres, het grootste onafhankelijke congres in de autobranche. De overname is met terugwerkende kracht per 1 januari 2022.
CEO Joan Blaas van ProMedia is blij met de overname van de titels van Mobility Media. “Automotive is een toonaangevende titel in de Nederlandse autobranche. Het vierde vorig jaar zijn 25-jarig jubileum en heeft bewezen een autoriteit in de branche te zijn. Fleet&Mobility geniet veel aanzien bij fleet- en mobiliteitsmanagers. Ik ben er dan ook trots op dat we deze titels aan ons portfolio kunnen toevoegen en dat de medewerkers van Mobility Media vanaf nu bij ProMedia horen. Onze ambitie is om de grootste en bovenal meest relevante uitgeverij te zijn van vakbladen in mobiliteit: van transport en maritiem tot en met openbaar vervoer en automotive. Daarin hebben we met deze overname een belangrijke stap gezet.”

Schaalgrootte nodig

Andersom heeft ProMedia de vaktitels ook veel te bieden, stelt Mobility Media-directeur Jelle Heidstra. “We schrijven elke dag over het belang van schaalgrootte in de mobiliteitsbranche, maar die noodzaak is in de uitgeefbranche zelf net zo groot. De afgelopen jaren zijn we er in geslaagd om te groeien in kwaliteit, aantal abonnees, titels en events. Maar om abonnees, bezoekers en adverteerders de ervaring en kwaliteit te kunnen blijven bieden die ze gewend zijn, zijn steeds grotere investeringen nodig. En daarvoor is schaalgrootte nodig.”

Alle medewerkers van Mobility Media gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Heidstra: “ProMedia liet al snel in de gesprekken weten heel graag met onze mensen erbij de volgende stappen te willen zetten. Dat was voor ons ook een voorwaarde. Onder de vleugels van ProMedia verwacht ik dat we onze groeiambities verder kunnen realiseren.”

The post TaxiPro-uitgever ProMedia neemt Mobility Media over first appeared on TaxiPro.

Vanderwou Tours neemt The Party Express over

$
0
0

 De VANDERWOU Groep heeft per 1 april met de overname van The Party Express uit Oosterhout het vervoer van en naar evenementen uitgebreid. Jordi Burgemeestre, eigenaar van The Party Express, zal in dienst treden van VANDERWOU als manager evenementenvervoer.
Burgemeestre blijft de drijvende kracht achter deze nieuwe tak van het bedrijf, meldt Dongen Nieuws. Hij is blij met de overname en ziet het als een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in evenementenvervoer naar met name dance events.

The Party Express werkt met losse stoelenverkoop en in sommige gevallen kunnen mensen zowel een entreeticket als zitplaats boeken bij het bedrijf. VANDERWOU Tours biedt al een aantal jaar een soortgelijk concept aan, namelijk ‘Samenmetdebus’. Vanwege de wens om dit label te laten groeien en het goede onderlinge contact met Burgemeestre, zijn de twee bedrijven een tijd geleden met elkaar in gesprek gegaan.

Integratie van de twee bedrijven

Rozanne Beerens, mede-eigenaar van VANDERWOU Tours, legt uit dat het door corona wat langer heeft geduurd tot de partijen gezamenlijk tot een werkbare oplossing zijn gekomen. Dit is nu echter naar tevredenheid gelukt. De naam ‘The Party Express’ blijft met de overname bestaan. De komende tijd wordt er bekeken hoe ‘Samenmetdebus’ hier op de juiste manier in kan worden geïntegreerd.

Lees ook:

The post Vanderwou Tours neemt The Party Express over first appeared on TaxiPro.

ACM keurt overname van Munckhof goed

$
0
0

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft groen licht voor de overname van personenvervoerder Munckhof door het Belgische Hansea. “Er blijft na de overname voldoende concurrentie over”, constateert de marktwaakhond.
Hansea, net als Munckhof actief op het gebied van personenvervoer, neemt alle aandelen van de Nederlandse branchegenoot over. De ambities werden onlangs bij de aankondiging van de overname al niet onder stoelen of banken gestoken: door de activiteiten, personeelsbestanden en vloten van beide bedrijven te combineren moet het sterkste mobiliteitsnetwerk van Europa ontstaan. Hansea is gespecialiseerd in alle vormen van busvervoer terwijl Munckhof in Nederland één van de grootse spelers is op het gebied van taxi en touringcar.

Schaalgrootte en aanvullende activiteiten

Nu de ACM de overname heeft goedgekeurd, kunnen de partijen verder met de invulling van de plannen. Er ontstaat een bedrijf met zo’n 3.000 medewerkers die de gezamenlijke dienstverlening beter, duurzamer en innovatiever moet maken. De schaalgrootte en het feit dat de activiteiten van de bedrijven elkaar aanvullen, moeten daar een belangrijke rol in gaan spelen. De huidige aandeelhouders van Munckhof (Tom Roefs, Jos Poortinga en Patrick Straetemans) worden mede-aandeelhouders van Hansea en blijven daarnaast de directie van Munckhof vormen.

The post ACM keurt overname van Munckhof goed first appeared on TaxiPro.

Ambutax versterkt regionale positie door overname Willems Business Cars

$
0
0

Vervoersbedrijf Ambutax uit Veghel neemt branchegenoot Willems Business Cars uit Hoogeloon over per 1 juli. Daarmee wil Ambutax zijn positie in de regio rondom Eindhoven, Den Bosch en Veghel versterken. Eerder deze week tekenden de directies van de Brabantse familiebedrijven de overname-overeenkomst.
De beide bedrijven passen goed bij elkaar. “Bij Ambutax draait het om betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid. Willems deelt die normen en waarden en daarom denk ik dat hun dienstverlening naadloos op die van ons aansluit”, stelt Sjors van de Veerdonk, directeur van Ambutax. “We verbreden onze horizon met een sterke partner.” De broers Rob en Geert-Jan Willems beamen dat. “We laten ons bedrijf in goede handen achter.”

Onderdeel meerjarenplan

Van de Veerdonk nam Ambutax een jaar geleden over van zijn ouders. Zelf werkt hij er al sinds 2011. De overname van Willems was al onderdeel van het meerjarenplan dat hij maakte toen hij het stokje overnam, alleen was de bedoeling om dat pas na vijf of zes jaar te doen. Toen Willems zelf bij Ambutax aanklopte, wilde Van de Veerdonk graag met het bedrijf in gesprek, ook al gebeurde dat midden in de coronacrisis.

Rob en Geert-Jan Willems namen de leiding van hun familietaxibedrijf in 1993 over. In de loop der tijd is het bedrijf zich steeds meer gaan toeleggen op zakelijk vervoer en heeft afscheid genomen van onder meer rolstoelvervoer, wat Willems eerst ook deed. Bij het bedrijf werken zo’n 25 medewerkers en die kunnen allemaal aan de slag bij Ambutax.

Mogelijk nieuwe naam

Na de overname blijven de standplaatsen voorlopig hetzelfde, hoewel de aansturing van de chauffeurs en de klantenservice vanuit Veghel gaat gebeuren. De bedoeling is dat beide bedrijven uiteindelijk volledig samengaan, mogelijk onder een andere – wat meer internationale – naam. Dat moet uiterlijk eind 2023 of begin 2024 gerealiseerd zijn. De gebroeders Willems blijven voorlopig betrokken om de overname soepel te laten verlopen.

Ambutax is in 1962 opgericht, zij het toen nog niet onder die naam. In de loop der tijd is de focus net als bij Willems verlegd naar zakelijk vervoer voor bedrijven. Daarnaast verzorgt Ambutax particulier vervoer en medisch transport voor onder meer huisartsen en laboratoria. De vervoerder heeft evenals Willems zo’n 25 medewerkers. Er zijn op dit moment geen bezettingsproblemen, laat Van de Veerdonk weten. Beide bedrijven hebben veel werknemers die er al lange tijd in dienst zijn.

The post Ambutax versterkt regionale positie door overname Willems Business Cars first appeared on TaxiPro.

Saam Doet Het neemt failliet verklaarde stichting MVI over

$
0
0

Stichting Mobiliteit voor Iedereen (MVI) maakt een doorstart. Dat heeft curator Floor Wertenbroek aan Omroep Brabant laten weten. Volgens de omroep kunnen zo’n tachtig zorgorganisaties door de doorstart hun mindervalide cliënten naar bijvoorbeeld de dagopvang blijven vervoeren.

“Wij hebben stichting MVI overgenomen, omdat wij het belangrijk vinden dat de zorginstellingen met de busjes die ze nu hebben kunnen blijven rijden”, zegt Lars van Engelen, eigenaar van Saam Doet Het, over de doorstart tegenover TaxiPro.

MVI was een stichting die door middel van onder andere sponsoring busjes huurt van leasemaatschappijen. Zorgondernemers konden vervolgens bij MVI, tegen een laag vast maandbedrag, hun gepersonaliseerde zorgbus leasen, waarmee ouderen naar bijvoorbeeld de dagbesteding worden vervoerd. Saam Doet Het is naar eigen zeggen een vergelijkbare organisatie.

“Uiteindelijk willen wij de klanten van MVI, net als onze eigen klanten, op de weg houden. Het gaat namelijk over heel veel cliënten. Als de stichting failliet was verklaard en er kwam geen doorstart, dan hadden al die zorginstellingen de busjes weer moeten inleveren. Dan hadden al die mensen in de kou gestaan.”

Faillissement

Begin november verklaarde de rechtbank in Breda MVI failliet. BN DeStem meldde destijds dat door het faillissement het vervoer van 5.000 tot 10.000 kwetsbare mensen, vooral ouderen, in gevaar dreigde te komen. Die zouden dan niet meer door de zorginstelling kunnen worden vervoerd. Daarnaast stonden door het faillissement ook de banen van zestien medewerkers op de tocht. De belastingdienst was volgens de krant de belangrijkste schuldeiser.

Fraudezaak

Stichting MVI raakte zo’n twee jaar geleden in opspraak wegens een fraudezaak. Twee oud-bestuurders bleken meer dan één miljoen euro te hebben overgemaakt naar hun eigen rekening, zo meldde Follow the Money destijds. Een van die bestuurders bleek gokschulden te hebben. Volgens BN DeStem beloofde de betreffende bestuurder, na het tekenen van een schuldverklaring, bijna zeven ton terug te betalen, maar dat gebeurde niet. Door de fraudezaak liepen sponsors weg en bleek het voor MVI moeilijk om nieuwe sponsors te werven.

Lars van Engelen verwacht echter niet dat deze geschiedenis invloed heeft op het verdere verloop van de overname. “Wij zijn een open en toegankelijke club. Het is onze insteek om alle bestaande contracten voort te zetten, waarmee we de adverteerders, die geld hebben betaald om op zo’n busje te mogen staan, garanderen dat ze ook daadwerkelijk waar voor hun geld krijgen. Dat geld hebben ze namelijk al betaald, dat is weg. Maar door die busjes op de straat te houden, krijgen die adverteerders toch waar ze recht op hebben. Wij hopen daar vertrouwen mee te creëren.”

Vertrouwde wind

“Verder willen wij ons eigenlijk niet zoveel van stichting MVI meer aantrekken, want dat bedrijf bestaat niet meer. Het bedrijf gaat nu over in Samen Doet Het. Wij bestaan al 25 jaar en onze werkwijze is in die tijd niet veranderd. Ik heb er vertrouwen in dat als we dit op dezelfde voet voortzetten met de klanten van MVI, dat het allemaal goedkomt. Er gaat weer een vertrouwde wind waaien”, besluit Van Engelen.

Lees ook:

The post Saam Doet Het neemt failliet verklaarde stichting MVI over first appeared on TaxiPro.

Van Gerwen Groep bezorgt Cibatax doorstart

$
0
0

Taxibrainport, dochterbedrijf van de Van Gerwen Groep in Zeeland, neemt het Eindhovense taxibedrijf Cibatax over. Dat bedrijf werd eerder deze maand voor de derde keer failliet verklaard. De overname vindt op woensdag 1 februari plaats.
Marco van Gerwen, directeur-eigenaar van de Van Gerwen Groep, laat weten trots te zijn om Cibatax een doorstart te mogen bezorgen. Hij wil naar eigen zeggen dan ook zo veel mogelijk werknemers van Cibatax overnemen en de vervoerscontracten voortzetten. “Cibatax zal zich bij Taxibrainport vooral gaan richten op het luxe, zakelijke vervoer”, zo schrijft Van Gerwen in een persbericht. “Het streven is dat alle afspraken voor ritten worden nagekomen en klanten zo min mogelijk merken van de overgang.”

Daarnaast wil Van Gerwen flinke stappen zetten op het gebied van verduurzaming. “Oudere dieselauto’s van
Cibatax worden dan ook niet overgenomen, maar zullen worden vervangen door elektrische voertuigen”, zo meldt het vervoersbedrijf uit Zeeland. Van Gerwen heeft inmiddels zo’n 25 elektrisch aangedreven taxi’s en bussen op de weg.

“Mooie club mensen”

Cibatax bleef de afgelopen dagen in bedrijf, omdat meteen na het faillissement zich al kandidaten meldden om het Eindhovense taxibedrijf over te nemen. Curator Matthijs Steenpoorte noemde het personeel van Cibatax eerder “een mooie club mensen met hart voor de zaak”. Steenpoorte is dan ook blij dat Cibatax een doorstart kan maken bij “een grote regionale speler”. “Taxibrainport/Van Gerwen Groep kent de markt en de marktomstandigheden”, aldus de curator.

Van Gerwen heeft zo’n 130 chauffeurs en medewerkers op anderen afdelingen in dienst. Het bedrijf rijdt
voor grote bedrijven in Zuidoost Brabant, is betrokken bij leerlingenvervoer, vervoer van cliënten
van zorginstellingen (zoals Severinus in Veldhoven) en regelt vervoer voor ouderen en mensen met een
beperking. Van Gerwen en Cibatax beschikken samen over een vloot van ruim 160 taxi’s. Samen maken
ze zo’n 6000 ritten per week. Onder Taxibrainport, een bv van Van Gerwen Groep, vallen onder meer Taxi Jansen, van de Oetelaar, Taxi Centrale Best, Hotax, Vervoersservice Van Gerwen en Luchthavenvervoer.nl en Interlux.

Lees ook:

The post Van Gerwen Groep bezorgt Cibatax doorstart first appeared on TaxiPro.

VANDERWOU Tours neemt Brabant Expres over

$
0
0

VANDERWOU Tours heeft touroperator Brabant Expres overgenomen. Door de overname kan het touringcarbedrijf uit Dongen naar eigen zeggen de reizigers mogelijkheden bieden, zoals busreizen in binnen- en buitenland.
“Brabant Expres rijdt net als wij voor leerlingen, verenigingen en bedrijven, maar dan in Zevenbergen en omgeving”, zegt Rozanne Heijs-Beerens, mede-eigenaar van VANDERWOU Tours, daarover. “Met deze overname breiden we zowel letterlijk als figuurlijk ons werkgebied uit.”

“Brabant Expres is met haar afdeling Reizen al jaren succesvol in het aanbieden van compleet verzorgde (dag)trips en reizen in binnen- en buitenland”, vervolgt Heijs-Beerens haar verhaal. “Door de overname kunnen we onze klanten, zowel in Dongen als in Zevenbergen, steeds meer mogelijkheden bieden. Dat geeft ons een uitdaging waar we ontzettend veel zin in hebben.”

Corona

Volgens VANDERWOU werd de overname al drie jaar geleden in de stijgers gezet, vlak voor de uitbraak van het coronavirus. Hans Goverde, directeur van Brabant Expres, ontmoette toen Cees Beerens, directeur bij VANDERWOU Tours. Uit het gesprek dat zij met elkaar voerden, bleek dat Goverde geen opvolger in huis had om zijn bedrijf voort te zetten. “Het eerste zaadje is geplant”, zo blikt VANDERWOU terug op die periode.

Twee jaar later weet Hans Goverde het zeker: Brabant Expres is bij VANDERWOU Tours in goede handen. “We willen vernieuwen, onder andere in de voertuigen en de materialen waarmee we werken”, aldus eigenaar Arjen van der Wou. “We willen ook digitaliseren, zodat we tussen de vestiging in Dongen en Zevenbergen makkelijk kunnen schakelen.” Cees Beerens zal de functie van operationeel directeur vervullen.

Nauwelijks veranderingen

Buiten de nieuwe gezichten, verandert er volgens VANDERWOU Tours verder niks. “Het onroerend goed én de touringcars zijn namelijk ook overgenomen. Zowel de naam als het werk blijven. VANDERWOU neemt over, maar blijft naast Brabant Expres staan. Samen sta je namelijk sterker”, zo besluit het Dongense touringcarbedrijf.

Lees ook:

The post VANDERWOU Tours neemt Brabant Expres over first appeared on TaxiPro.

Taxi Dorenbos neemt Taxi NOF over: ‘Hebben een goed bod gehad’

$
0
0

Het Drentse Taxi Dorenbos neemt het Friese Taxi NOF over. De eigenaren van het laatstgenoemde vervoersbedrijf, hebben besloten Taxi NOF te verkopen. Door de overname mag Taxi Dorenbos per 1 januari 2024 zo’n tachtig nieuwe chauffeurs en vijftig voertuigen verwelkomen. “Het is onze ambitie om nog verder te groeien.”
“Wij werken al langere tijd samen met Taxi NOF, onze werkgebieden overlappen elkaar. Het is een kleine wereld, men kent elkaar. Dan kom je vanzelf een keer met elkaar in gesprek. Vanuit die hoedanigheid is het idee om Taxi NOF over te nemen ontstaan”, zegt Rutger Smale, HR-manager van Taxi Dorenbos, over de aanstaande overname.

Pensioen

Taxi NOF-eigenaren Edwin en Jessica van der Heiden bevestigen deze lezing. “We hebben een goed bod ontvangen”, zegt het tweetal over de beslissing het Friese taxibedrijf van de hand te doen. “Ongeveer drie jaar geleden zijn beide partijen met elkaar in gesprek geraakt. Tijdens deze gesprekken is vanuit Taxi Dorenbos het idee ontstaan om de boel over te nemen. We zitten nu in een transitieperiode, daarna gaan we lekker met pensioen.”

Alle chauffeurs en voertuigen die Taxi NOF momenteel nog tot haar beschikking heeft, zullen vanaf begin volgend jaar onder Taxi Dorenbos vallen. Het gaat hierbij over ongeveer tachtig chauffeurs en zo’n vijftig voertuigen. Volgens beide partijen vinden er verder geen veranderingen plaats. “Eigenlijk blijft Taxi NOF een op zichzelf staand bedrijf, zoals ze dat nu ook al zijn. De enige verandering is dat ze vanaf volgend jaar onderdeel uitmaken van onze groep”, aldus Smale.

Ambitie

De overname van Taxi NOF heeft wel effect op de ambities van Taxi Dorenbos. “We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en het is onze ambitie om nog verder te groeien. Grote opdrachten hebben we gelukkig al binnen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat als er grote aanbestedingen langskomen, dat wij daar serieus naar gaan kijken”, zo besluit Smale.

Lees ook:

The post Taxi Dorenbos neemt Taxi NOF over: ‘Hebben een goed bod gehad’ first appeared on TaxiPro.

Personenvervoer Kort neemt familiebedrijf Taxi Koopmans over

$
0
0

Personenvervoer Kort uit Oosterwolde neemt dit voorjaar het Jubbegase familiebedrijf Taxi Koopmans over. Per 1 april verhuizen alle personeelsleden (9) en vennoten (3) definitief naar het vervoersbedrijf uit Oosterwolde. 
Bij Taxi Koopmans heerste er al langere tijd zorgen over de toekomst. Het ontbreken van een directe opvolger en zorgen over de continuïteit van een aantal lopende vervoerscontracten en de personele bezetting, gelden hierbij als hoofdredenen. Ook een toenemende administratieve druk, wet- en regelgeving en krimpende marges speelden een rol bij het besluit om het familiebedrijf van de hand te doen.

Doodlopende weg

“We zaten een beetje op een doodlopende weg”, vertelt Arie Koopmans, een van de drie directeuren. “We moesten investeren en vergroenen. We hadden nog wel een aantal jaar door kunnen gaan, maar ook daarna hadden we ons bedrijf moeten verkopen. Toen we veertien jaar geleden het bedrijf overnamen van onze ouders, wisten we dat we er geen miljonair mee zouden worden. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar het moet wel leuk blijven.”

En dat is het volgens Koopmans al een tijdje niet meer. Vanaf het moment dat het coronavirus Nederland bereikte, vloeide het werkplezier langzamerhand weg. De overname betekent voor hem dan ook vooral een opluchting. “We maken lange en volle weken en hopen dat we hierdoor iets meer vrije tijd krijgen. Dat is enorm belangrijk voor ons.”

Drie generaties

Het ruim negentig jarige taxibedrijf werd in 1931 opgericht door Wietse Koopmans sr. en is al ruim drie generaties in de familie. Door de jaren heen is Taxi Koopmans uitgegroeid tot een volwaardig vervoersbedrijf met een wagenpark van acht voertuigen en een omzet van een half miljoen euro per jaar. Taxi Koopmans biedt verschillende soorten vervoer aan zoals Wmo-vervoer, airportvervoer, zakelijk vervoer, ziekenvervoer en rolstoelvervoer.

Lees ook:

The post Personenvervoer Kort neemt familiebedrijf Taxi Koopmans over first appeared on TaxiPro.